Απαλλαγή για τους μακροχρόνια ανέργους από τον φόρο ακινήτων

spitiaΑυστηρά κριτήρια και λίγες εξαιρέσεις προβλέπονται για την απαλλαγή από το «χαράτσι» το 2014.

Με αυστηρότερα κριτήρια επανέρχεται το υπουργείο Οικονομικών στο θέμα της φορολογίας ακινήτων, σε μία προσπάθεια να μοιραστεί η φορολόγηση το 2014 σε όσο περισσότερους φορολογούμενους γίνεται.

Το υπουργείο Οικονομικών ωστόσο, προβλέπει εξαίρεση ορισμένων κατηγοριών ανέργων, όπως οι μακροχρόνια άνεργοι, από την καταβολή το «χαρατσιού»

Τα κριτήρια απαλλαγής

Όπως αναφέρουν σε δημοσίευμά τους ΤΑ ΝΕΑ δεν θα πληρώνουν για την πρώτη κατοικία και μόνο εφόσον κατοικούν σε αυτή οι μακροχρόνια άνεργοι ή άνεργοι που έχουν λάβει βοήθημα τουλάχιστον έξι μήνες και έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ.
Παράλληλα η κατοικία αυτή δεν πρέπει να ξεπερνάει τα 120 ευρώ ή τα 3.000 ευρώ ανά τετραγωνικό σε αντικειμενική αξία.
Σε αντίθετη περίπτωση ακόμη και αυτοί οι άνεργοι θα πληρώνουν το νέο φόρο ακινήτων, ενώ και όσοι έχουν εξοχικές κατοικίες ή οικόπεδα ή αγροτεμάχια θα πληρώσουν το Ενιαίο Φόρο Ακινήτων.
Άγνωστο παραμένει ακόμα τι θα γίνει με τα νοικοκυριά που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα καθώς δεν έχουν τεθεί ακόμα εισοδηματικά κριτήρια, όπως για παράδειγμα οι άγαμοι με εισόδημα ως 6.000 ευρώ και έγγαμοι με εισόδημα 8.000 που σήμερα έχουν κάποιες διευκολύνσεις μπορεί να πληρώσουν κανονικά το νέο χαράτσι.

Πηγή:www.reporter.gr