Αμαλιάδα: Εγκρίθηκε η χρηματοδότηση 380.000 ευρώ για το 4ο δημοτικό σχολείο

amaliada 4oΤέλος στην ταλαιπωρία των μαθητών του 4ου Δημοτικού Αμαλιάδας βάζει το Υπουργείο Παιδείας, καθώς απελευθερώθηκε μετά από συνεχείς παρεμβάσεις της Βουλευτού Ηλείας Ν.Δ. Δρ. Διονυσίας-Θεοδώρας Αυγερινοπούλου, η χρηματοδότηση ύψους 600 χιλιάδων Ευρώ για την ολοκλήρωση των έργων κατασκευής του σχολείου.

Όπως ενημερώθηκε χθες η κα.Αυγερινοπούλου από τον Υπουργό Παιδείας κ. Κ.Αρβανιτόπουλο εγκρίθηκε χθες από τον Ο.Σ.Κ και η τελευταία δόση για να βγουν επιτέλους, οι εκατοντάδες μαθητές από τα λυόμενα και να ξαναμπούν σε κανονικές αίθουσες. Με παρέμβαση της Βουλευτού εξάλλου, στο σχολείο είχαν δοθεί πριν από τρεις μήνες ακόμη 250.000 Ευρώ για τη συνέχιση των εργασιών.

Μάλιστα, με προσωπική παρέμβαση του κ. Αρβανιτόπουλου από το νέο πρόγραμμα του Ο.Σ.Κ το 4ο Δημοτικό Σχολείο Αμαλιάδας θα είναι το πρώτο που θα χρηματοδοτηθεί από όλη την Ελλάδα. Όπως δηλώνεται από το Υπουργείο, αλλά όπως έχει δηλώσει και ο Πρόεδρος του ΟΣΚ κ. Ηρακλής Δρούλιας στην κα. Αυγερινοπούλου, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια έτσι ώστε οι εργασίες να ολοκληρωθούν εγκαίρως, ώστε οι μαθητές να προλάβουν να εισέλθουν σε καινούργιες τάξεις πριν τελειώσει το τρέχον ακαδημαϊκό έτος.

 

iliaoikonomia.gr