Κατάκολο: Σύλληψη 2 ανηλίκων που είχαν διαφύγει απο ίδρυμα – Μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία

21346_ph1Συνελήφθησαν χθες (30-9-2013) το πρωί, στο Κατάκολο Ηλείας, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου, δύο ανήλικοι ημεδαποί, ηλικίας 16 και 14 ετών οι οποίοι είχαν διαφύγει από ίδρυμα αγωγής ανηλίκων  όπου κρατούνταν.

Ειδικότερα ο 16χρονος και ο 14χρονος που κρατούντα με διατάξεις των κ. Ανακριτών Ηλείας και Κορίνθου, στο ίδρυμα αγωγής ανηλίκων Βόλου για κλοπές, είχαν διαφύγει τον περασμένο Ιούλιο και Μάιο αντίστοιχα και αναζητούνταν.

Μετά από εμπεριστατωμένη έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πύργου σπείρα διαπιστώθηκε οτι ήταν μέλη σπείρας που διέπραττε κλοπές στην Ηλεία αποτελούμενη από τέσσερις ανηλίκους ημεδαπούς.

Ειδικότερα οι τέσσερις ημεδαποί, ενεργώντας από κοινού, τις τελευταίες είκοσι μέρες, προέβαιναν σε διαρρήξεις οικιών χρησιμοποιώντας συγκεκριμένη μεθοδολογία εντοπίζοντας μικρά ανασφάλιστα παράθυρα ή διαρρηγνύοντας αυτά, έμπαιναν στο εσωτερικό των σπιτιών  όπου αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, φορητούς ηλεκτρονικούς υπολογιστές και άλλα αντικείμενα που μπορούσαν εύκολα να μεταφέρουν.

Από την έως τώρα έρευνα η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη έχουν εξιχνιαστεί εννέα κλοπές σε οικίες που αφορούν τις εξής περιοχές. Αναλυτικότερα :

- Πέντε στον Πύργο
- Δύο στα Χανάκια
- Δύο στο Λαμπέτι

Επίσης οι τέσσερις δράστες είχαν αφαιρέσει και δύο Ι.Χ. Επιβατηγά αυτοκίνητα από την περιοχή της Γαστούνης.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ηλείας.

Την προανάκριση ενήργησε η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πύργου..