Παραδόθηκε «απόστρατος» εμπλεκόμενος στη δολοφονία Φύσσα

Pavlos FyssasΠαραδόθηκε λίγο πριν από τις 10 το πρωί στο Εφετείο και μεταφέρεται στην Αντιτρομοκρατική ο καταζητούμενος απόστρατος αξιωματικός για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής.

Ο «απόστρατος» (αρχικά ονόματος Γ.Δ) που εξετάζεται κατά πόσον είναι πράγματι στρατιωτικός, είναι ένας από τους ανθρώπους με τους οποίους επικοινώνησε τηλεφωνικά ο Γιώργος Ρουπακιάς το βράδυ της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα.

Ο «απόστρατος», όπως αναφέρεται από τον 45χρονο Γιώργο Ρουπακιά στις απομαγνητοφωνήσεις της Αντιτρομοκρατικής, προκύπτει από την άρση απορρήτου ότι τις ώρες πριν από τη δολοφονία βρισκόταν στην περιοχή και είχε τηλεφωνήσει στον Ρουπακιά στις 23.31, ενώ από τις 23.34 δέχεται διαδοχικές κλήσεις από τον Ρουπακιά, καθώς και τον πυρηνάρχη της Νίκαιας Γιώργο Πατέλη.

Το ενδιαφέρον των αξιωματικών κινήθηκε από τις συνομιλίες που καταγράφηκαν στις 19/9 μεταξύ του βουλευτή Γιάννη Λαγού και του Γιώργου Πατέλη, όπου ο πρώτος θέλει να μάθει από τον δεύτερο τις συνθήκες της δολοφονίας.Ο Πατέλης είχε τηλεφωνήσει γύρω στις 7.00 το απόγευμα στον βουλευτή και εκείνος μία ώρα αργότερα, σε άσχημη όπως ακούγεται ψυχολογική κατάσταση, επικοινωνεί με τον «πυρηνάρχη» για να μάθει για την ταυτότητα του τρίτου ατόμου που πήρε τηλέφωνο τον Ρουπακιά. Η αγωνία του μάλιστα είναι τόση, ώστε πιέζει τον Πατέλη να μάθει το μικρό του όνομα, όπως κατέγραψαν οι διάλογοι από το βαλιτσάκι της Αντιτρομοκρατικής.

Το τηλέφωνο του «απόστρατου», όπως αναφέρεται στην έκθεση της Αντιτρομοκρατικής, εντοπίζεται βάσει των κεραιών να ακολουθεί το «δρομολόγιο» Κοκκινιά, Νίκαια, Μανιάτικα του Πειραιά, Κερατσίνι και Κοκκινιά, και σύμφωνα με τους αστυνομικούς έχει περάσει και από τον τόπο της δολοφονίας.

 

ethnos.gr