Υπεγράφη από τον Υπ.Οικονομικών η απόφαση αποζημίωσης των πλημμυροπαθών επιχειρήσεων

plhmmyropatheis

Υπεγράφη σήμερα από τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Γ. Στουρνάρα η απόφαση αποζημίωσης των επιχειρήσεων που είχαν πληγεί από τις πλημμύρες της 4ης και 5ης Φεβρουαρίου 2012 στην Ηλεία. Πρόκειται για απόφαση που αφορά  περισσότερες από 75 μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Νομού.

Η Βουλευτής Ν.Δ. Δρ. Διονυσία-Θεοδώρα Αυγερινοπούλου σε διαρκείς επικοινωνίες της με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και σε Ερώτηση προκειμένου να ενημερώσει τα συναρμόδια υπουργεία για το δίκαιο αίτημα των πληγέντων είχε ζητήσει άμεση επανεκκίνηση της διαδικασίας, καθώς οι επιχειρήσεις αυτές καταβάλλουν σκληρές προσπάθειες για να μην κλείσουν.

Η διαδικασία αποζημίωσης των πληγέντων επιχειρηματιών υπογράφεται από τον Υπουργό Οικονομικών κ. Στουρνάρα για δεύτερη φορά, καθώς η συγκέντρωση υπογραφών των συναρμόδιων υπουργών «εκτροχιάστηκε» με την αποχώρηση του κόμματος της ΔΗ.ΜΑΡ από την κυβέρνηση με αποτέλεσμα, να μην καταστεί δυνατή η έκδοση του Φ.Ε.Κ. Επιπλέον, το Υπουργείο Ανάπτυξης «έσπασε» στα δύο και η διαδικασία χρειάστηκε σύμφωνα με τα όσα ορίζει η νομοθεσία να επαναληφθεί, αφού η σύνθεση της κυβέρνησης άλλαξε.

Εκτός από τον Υπουργό Οικονομικών, την απόφαση θα υπογράψουν τις επόμενες ημέρες ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Μιχ. Χρυσοχοΐδης και ο Υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Αθ. Σκορδάς. Ωστόσο, η υπογραφή του Υπουργού Οικονομικών θεωρείται, σύμφωνα με την ενημέρωση της Βουλευτού, ότι ανοίγει τη διαδικασία να αποζημιωθούν οι επιχειρηματίες που έχουν υποστεί σημαντικές οικονομικές απώλειες από τη θεομηνία του 2012.