Νόμος-σκούπα για εισφορές & συντάξεις

vroutsisΑποφασιστική προσπάθεια για να αποφευχθούν νέα μέτρα, που θα οδηγήσουν σε υποχρεωτικές περικοπές των ασφαλιστικών δικαιωμάτων, καταβάλλει το υπουργείο Εργασίας. Ο υπουργός Γ. Βρούτσης ανέβαλε την προγραμματισμένη για χθες κατάθεση του νομοσχεδίου στη Βουλή. Αναζητά τρόπους που θα διευκολύνουν την είσπραξη τουλάχιστον 500 εκατ. ευρώ. Την κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει τα Ταμεία περιέγραψαν οι διοικητές τους σε σύσκεψη εν όψει των διαβουλεύσεων με την τρόικα

«Μίνι» ασφαλιστικό νομοσχέδιο με στόχο την είσπραξη 500 εκατομμυρίων ευρώ, ώστε να αποφευχθούν νέα μέτρα, θα καταθέσει στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης.

Πρόκειται για τη «μητέρα των μαχών», καθώς η τρόικα έχει ζητήσει να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό για το 2014 στα ασφαλιστικά ταμεία και ζητά αναλυτικά στοιχεία για την απόδοση των μέτρων.

Τα οικονομικά των Ταμείων θα βρεθούν στο επίκεντρο της επόμενης «επίσκεψης» των δανειστών στο υπουργείο, με δεδομένο πως το 2014 η χρηματοδότηση θα είναι μειωμένη κατά 1,8 δισεκατομμύρια.

ethnos.gr