“Παράθυρο” για αλλαγές στο ενιαίο τέλος ακινήτων

stournariΠονοκέφαλο προκαλεί στην κυβέρνηση τογαλάζιο αντάρτικο βουλευτών που δηλώνουν απρόθυμοι να στηρίξουν το σχέδιο της κυβέρνησης για το νέο φόρο ακινήτων, διεκδικώντας σημαντικές αλλαγές. 

Μάλιστα, οι βουλευτές φέρονται να έχουν μεταφέρει την οργή τους για την αδιαφορία -όπως λένε- του Γ. Στουρνάρα σε αλλεπάλληλες ερωτήσεις για το θέμα που έχουν θέσει στη Βουλή.

Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, οι αιτιάσεις των βουλευτών εστιάζονται αφενόςστο θέμα των αγροτεμαχίων αλλά αφετέρου και στα αστικά ακίνητα, καθώς υπάρχει σημαντική αναντιστοιχία των αντικειμενικών με τις εμπορικές τιμές.

Οι γαλάζιοι βουλευτές διαμηνύουν ότι τέτοια μέτρα δεν θα περάσουν από τη Βουλή, ενώ αφήνουν και υπονοούμενα σε βάρος του υπουργού Οικονομικών, ότι η ΝΔ δεν θα μεταπέσει στα εκλογικά ποσοστά του ΠΑΣΟΚ λόγω του συγκεκριμένου μέτρου.

Το μήνυμα έφτασε στο Μαξίμου, όπου το θέμα τέθηκε στη συνάντηση Σαμαρά – Βενιζέλου, με τους δύο άντρες να αφήνουν ανοικτό το παράθυρο για “λογικές βελτιώσεις”.

Διαβάστε: “Λογικές” βελτιώσεις στο φόρο ακινήτων


Δημοσιονομικά ουδέτερες προτάσεις

Να υποβάλλουν τις προτάσεις τους για αλλαγές στο ενιαίο φόρο ακινήτων αλλά με δημοσιονομικά ουδέτερο αποτέλεσμα κάλεσε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας στη συνάντησή τους το βράδυ της Τετάρτης.

Στη συνάντηση προσήλθαν περίπου 80 βουλευτές της ΝΔ, 
ζητώντας αλλαγές σε διατάξεις του νομοσχεδίου που θεωρούν ότι προκαλούν υπερβολική φορολόγηση σε αγροτεμάχια ή σε αστικά ακίνητα.

Ο κ. Στουρνάρας κάλεσε τους βουλευτές να υποβάλλουν τις προτάσεις τους μέχρι την Κυριακήπροκειμένου τη Δευτέρα το νομοσχέδιο με τον ενιαίο φόρο ακινήτων να κατατεθεί στη Βουλή.

Το πρωί της Τετάρτης, 10 από τους 22 βουλευτές της ΝΔ που κατέθεσαν ερώτηση προς τον Γ. Στουρνάρα για τη φορολόγηση των αγροτεμαχίων προσήλθαν στο υπουργείο και συναντήθηκαν με τον υπουργό.

Ο Ιορδάνης Τζαμτζής δήλωσε ότι στόχος είναι ο κ. Στουρνάρας και το επιτελείο του να κατανοήσουν το άδικο των ρυθμίσεων και να γίνει δίκαιο το φορολογικό νομοσχέδιο.

Υπενθυμίζεται ότι στόχος του νομοσχεδίου είναι η είσπραξη 2,9 δισ. ευρώ το 2014 από τον ενιαίο φόρο ακινήτων, ο οποίος θα αντικαταστήσει το ειδικό τέλος ακινήτων που επιβάλλεται σήμερα μέσω της ΔΕΗ και τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας.

 

nooz.gr