Ο μέσος όρος των συντάξεων δεν υπερβαίνει τα 680 ευρώ, κατά το σύστημα «Ηλιος»

vroutsis«Φως» και σε νέες αχαρτογράφητες περιοχές θα ρίξει από την 1η Δεκεμβρίου το Ενιαίο Σύστημα Ελέγχου και Πληρωμών Συντάξεων «Ηλιος» καθώς στο ηλεκτρονικό του δίκτυ θα ενταχθούν ,μέσω του συστήματος υποβολής της μηνιαίας ΑΠΔ, και οι εισφορές που αντιστοιχούν στο σύνολο των Ταμείων Επικουρικής Ασφάλισης και των Ταμείων Πρόνοιας. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία του « Ηλιος» που αφορούν στο μήνα Νοέμβριο (δεν έχουν ουσιαστικές διαφοροποιήσεις) ο μέσος όρος του εισοδήματος των συνταξιούχων γήρατος ανέρχεται σε 927,80 ευρώ (προ φόρου και κρατήσεων υγειονομικής περίθαλψης). Η πλειοψηφία των συνταξιούχων (766.448) εισπράττουν κύριες συντάξεις 500-1000 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των συντάξεων γήρατος δεν υπερβαίνει τα  676,7 ευρώ.

Από την κατανομή του πλήθους των συντάξεων ανά συνταξιούχο παρατηρείται πως 1.394.221 συνταξιούχοι λαμβάνουν 1 μόνο σύνταξη, 923.161 λαμβάνουν 2 συντάξεις και 304.825 συνταξιούχοι λαμβάνουν 3 συντάξεις ενώ 2 άτομα λαμβάνουν από 10 συντάξεις.

«Δεν σταματάμε εδώ. – τονίζει σε δήλωσή του ο υπουργός Εργασίας κ. Γιάννης Βρούτσης -Συνεχίζουμε με γρήγορους ρυθμούς σε μεγάλες και γενναίες μεταρρυθμίσεις. Προχωράμε με ένα συνεκτικό πλέγμα δράσεων, τεκμηριωμένο και ποσοτικοποιημένο, μέσα από το οποίο πετυχαίνουμε τη θωράκιση και τη θεμελίωση ενός ολοκληρωμένου ασφαλιστικού συστήματος κλείνοντας και τις τελευταίες ”τρύπες” της εισφοροδιαφυγής».

 

protothema.gr