Τι άλλο θα δούμε……

SKORDAA

 

Του Αθανάσιου Σκορδαλή

Προέδρου Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων Ηλείας

Προέδρου Εμπορικού Συλλόγου Πύργου 

 

ΘΕΜΑ׃ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ Η ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΝΑ ΚΑΤΑΒΑΛΛΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ  ΕΙΣΦΟΡΑ 20€  ΑΝΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΥΠΕΡ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΚΑΤΑΣΚΗΝΩΣΕΩΝ.

 

 

Είναι γεγονός ότι οι αλλαγές στη νομοθεσία είναι συνεχόμενες, καθημερινές και τολμώ να πω καταιγιστικές. Έχουμε φτάσει σε σημείο να μη γνωρίζουμε πολλές φορές τι μέλλει γενέσθαι! Τι να πρωτοδιαβάσει κανείς!

Μέχρι τις 29.11.2013 οι υπόχρεοι εργοδότες έπρεπε να πληρώσουν το ποσό των 20 ευρώ ανά εργαζόμενο υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Πριν 2 χρόνια περίπου συστήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας ο εν λόγω ειδικός λογαριασμός με σκοπό την οργάνωση και υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.

Πόρος του Λογαριασμού ορίστηκε, μεταξύ άλλων, η ετήσια εργοδοτική εισφορά είκοσι 20 ευρώ, ανά εργαζόμενο με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου, καταβλητέα από τους εργοδότες οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

 

ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ!

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΕΡΩΤΗΘΟΥΝ?

 

Με έκπληξη και οργή όλοι αυτοί που δεν τους πέφτει λόγος (οι εργοδότες), διαπίστωσαν όταν πήγαν να υποβάλλουν τις Α.Π.Δ του μήνα Νοεμβρίου στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες του ΙΚΑ, όπως έχουν υποχρέωση κάθε μήνα, να έχει υποβληθεί άλλη μία συμπληρωματική Α.Π.Δ στον μήνα Οκτώβριο που συμπλήρωνε στην ουσία μόνο την συγκεκριμένη εισφορά.

 

Οπότε, εκτός της ειδοποίησης που υπήρχε στις ηλεκτρονικές υπηρεσίες κατά την οποία είχε εκδοθεί ΠΡΑΞΗ ΕΠΙΒΟΛΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ οι Κύριοι(τρόπον τινά) είχαν υποβάλλει αυθαίρετα και αδικαιολόγητα συμπληρωματική Α.Π.Δ, για την οποία υπόχρεος υποβολής είναι ΜΟΝΟ ο εργοδότης.

 

ΠΟΥ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΤΕΛΙΚΩΣ ΑΥΤΗ Η ΑΛΗΤΕΙΑ??

ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΚΑΙ  ΤΙΣ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΕΣ ΜΑΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΜΕ ΟΤΙ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΑ ΕΠΙΘΥΜΟΥΝ ΑΥΤΟΙ???

 

Τέλος, εγώ προσωπικά δεν επιθυμώ την υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων και απαιτώ τουλάχιστον να το σεβαστούν.

 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ???????