Τρόικα: περισσότερες δεσμεύσεις ζητά από την κυβέρνηση

troikaΤην απάντηση της έστειλε σήμερα τα ξημερώματα η τρόικα στην κυβέρνηση ζητώντας νέες δεσμεύσεις και περισσότερες πληροφορίες, ώστε να επιστρέψει και να ολοκληρωθεί ο έλεγχος.

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν έχει οριστεί κάποιο χρονοδιάγραμμα απάντησης της ελληνικής πλευράς, αλλά είναι σαφές ότι το σενάριο επίτευξης συμφωνίας μέχρι το Eurogroup της Δευτέρας απομακρύνεται και τη θέση του παίρνει το σενάριο της παράτασης του υφιστάμενου προγράμματος για κάποιους μήνες.

Σύμφωνα με στελέχη της τρόικας οι διαφορές των δύο πλευρών έχουν μειωθεί, αλλά ακόμα δεν έχει επέλθει η επιθυμητή συμφωνία. Αναγνώριζαν ότι η ελληνική κυβέρνηση έχει δηλώσει ότι οι προτάσεις της, τις οποίες αποκάλυψε η «Κ», είναι οι τελικές αλλά ανέφεραν ότι όσο δεν υπάρχει συμφωνία δεν υπάρχουν και τελικές προτάσεις.

Οπως αναφέρουν στελέχη με γνώση των συζητήσεων, είναι πολύ πιθανό να γίνει κάποια τηλεδιάσκεψη σήμερα μεταξύ των δύο πλευρών. Αλλωστε σημειώνουν ότι για να καθοριστεί η ημερομηνία επιστροφής της τρόικας θα πρέπει πρώτα να υπάρξει μία εκτενής συζήτηση μεταξύ των δύο πλευρών.