Μυστικά και ευκαιρίες στη ρύθμιση χρεών σε 100 δόσεις

moneyΜοναδική ευκαιρία για να ρυθμίσουν σε έως 100 δόσεις όλες τις ληξιπρόθεσμες οφειλές τους στην εφορία ακόμη και τις τελευταίες δόσεις του ΕΝΦΙΑ, τις οφειλές ΦΠΑ και χρέη που εκκρεμούν στα δικαστήρια και να «σβήσουν» έως και 100% τα πρόστιμα και τις προσαυξήσεις έχουν περισσότεροι από 4,1 εκατομμύρια οφειλέτες του Δημοσίου.
Στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση των 100 δόσεων, η οποία περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο που αναρτήθηκε χθες για δημόσια διαβούλευση υπάγονται όλες οι οφειλές που έχουν καταστεί ληξιπρόθεσμες έως και την 1η Μαρτίου 2015. Αυτό σημαίνει ότι στη ρύθμιση μπορούν να υπαχθούν και οι δύο τελευταίες απλήρωτες δόσεις του ΕΝΦΙΑ ενώ αρχικά είχε ανακοινωθεί πως θα εντάσσονταν ληξιπρόθεσμα χρέη έως τις 31 Δεκεμβρίου 2014. Η ρύθμιση θα παραμείνει ενεργή έως τις 26 Μαϊου, αλλά ήδη με το σχέδιο νόμου προαναγγέλλεται ενδεχόμενη παράταση αφού με απόφαση του υπουργού Οικονομικών μπορεί να παραταθεί η προθεσμία κατά ένα μήνα.
Όσοι μάλιστα έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν μέχρι τις 27 Απριλίου ως προκαταβολή τουλάχιστον το 10πλάσιο της ελάχιστης δόσης που αναλογεί στην οφειλή τους τότε θα γλιτώσουν από ισόποσες προσαυξήσεις. Για παράδειγμα, οφειλέτης με 5.000 ευρώ οφειλή, εκ των οποίων τα 3.000 ευρώ είναι το κεφάλαιο και οι 2.000 ευρώ προσαυξήσεις, αν καταβάλλει 1.000 ευρώ, τότε θα «σβήσουν» 1.000 ευρώ προσαυξήσεις και μένει υπόλοιπο οφειλής 3.000 ευρώ που θα ρυθμιστεί σε έως 100 δόσεις. Στην περίπτωση αυτή ο οφειλέτης πρέπει να είναι συνεπής στη ρύθμιση για τουλάχιστον 10 μήνες.