ΟΡΚΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ 20:00Νέος «τσάρος» της οικονομίας ο Ευκλ. Τσακαλώτος – Το βιογραφικό του διαδόχου του Γιάνη Βαρουφάκη

imagesΟ Ευκλείδης Τσακαλώτος, μέχρι πρότινος αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και επικεφαλής της διαπραγμάτευσης της Ελλάδας με τους οικονομικούς εταίρους είναι ο διάδοχος του Γιάνη Βαρουφάκη. Ο νέος «τσάρος» της οικονομίας, που ορκίζεται σήμερα στις 8 το βράδυ, αναλαμβάνει σε μια πολύ κρίσιμη στιγμή για τη χώρα καθώς πρέπει να μεταβεί στο αυριανό Eurogroup και να διαπραγματευτεί μια νέα συμφωνία και κυρίως να αποκαταστήσει την εμπιστοσύνη με τους εταίρους. Αλλωστε, ο κ. Τσακαλώτος δεν έχει φθαρεί σε σχέση με τον προκάτοχό τους.

Ο κ. Τσακαλώτος θα ορκισθεί ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου και παρουσία του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα,σήμερα και ώρα 20.00, με πολιτικό όρκο.

Η τελετή παράδοσης-παραλαβής στο υπουργείο Οικονομικών αναμένεται να πραγματοποιηθεί στις 20.30.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο κ. Τσακαλώτος έχει κινηθεί με μετριοπάθεια τους τελευταίους μήνες, ωστόσο, δύο δηλώσεις του έκαναν αίσθηση.

Η πρώτη ήταν τον Μάιο όταν είπε: «Νομίζω ότι αυτοί που λένε ότι υπήρχε καθυστέρηση γιατί δεν είμαστε έτοιμοι, δεν είχαμε ιδέες, δεν είχαμε προτάσεις συγκεκριμένες νομίζω ότι σε ό,τι λένε υπάρχει μια βάση αλήθειας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Τσακαλώτος.