ΖΗΤΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΕΣΕΕ: Η χώρα χρειάζεται διακυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας

esee-korkidis-arxeioΗ Εθνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας ζητά συνάντηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, ενόψει των πρόωρων εκλογών, για την ιεράρχηση των αναγκών των μικρομεσαίων της αγοράς.

Η ΕΣΕΕ απέστειλε κοινή επιστολή σε όλους τους πολιτικούς αρχηγούς, επισημαίνοντας ότι η χώρα μας χρειάζεται διακυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας. Προσθέτει δε ότι το ελληνικό εμπόριο αναμένει μετεκλογικά τις επιβεβλημένες κινήσεις για τη βελτίωση της οικονομικής κατάστασης και κυρίως πολιτική σταθερότητα, «ώστε να μπορέσει να ξεπεράσει τις συνθήκες αβεβαιότητας, που ενισχύουν συνεχώς την ανασφάλεια σε επιχειρηματίες και καταναλωτές».

Η συνομοσπονδία υποστηρίζει ότι είναι απαραίτητο, μετά τις επερχόμενες εκλογές, να πραγματοποιηθούν τα παρακάτω με την εξής προτεραιότητα:

- η επίτευξη πολιτικής σταθερότητας με κυβέρνηση μακράς πνοής και ορίζοντα τετραετίας διότι απαιτείται , άσκηση κυβερνητικού έργου με συνεννόηση, συναίνεση, σύνεση και σοβαρότητα στο ευρωπαϊκό και διεθνές περιβάλλον.

- Η επανεκκίνηση της πραγματικής οικονομίας και η επαναλειτουργία της αγοράς. Καθήκον του κυβερνητικού σχήματος που θα αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας θα πρέπει να είναι η εξισορρόπηση των απαιτήσεων των εταίρων μας με τις πραγματικές δυνατότητες της οικονομίας και τις ανάγκες ρευστότητας στην αγορά, ώστε να πληρωθεί ο λογαριασμός των δανειστών. Απαιτούνται οικονομετρικές προτάσεις με ισοδύναμα από «νέους πόρους χρήματος» για τη σταδιακή χαλάρωση των δυσβάσταχτων όρων της νέας δανειακής σύμβασης.

- Η χάραξη και εφαρμογή μίας συντεταγμένης Εθνικής Στρατηγικής για Ανάπτυξη με Απασχόληση, μέσα από τον κοινωνικό διάλογο και τη συστράτευση όλων των υγιών δυνάμεων της κοινωνίας και της αγοράς.

«Όλα αυτά πρέπει να γίνουν άμεσα, καθώς έχουμε την επίγνωση ότι ο χρόνος αντοχής, που μας έχει απομείνει είναι πλέον ελάχιστος. Χρειαζόμαστε απαραιτήτως μια Κυβέρνηση «Εθνικής Ελλάδος», που θα έχει την επιδεξιότητα να χειριστεί δύσκολες διαπραγματεύσεις, την ικανότητα να δημιουργήσει μια καλύτερη οικονομική και κοινωνική προοπτική και το σθένος να καταφέρει μια ισόνομη και ισότιμη ευρωπαϊκή πορεία για την Ελλάδα» όπως σημειώνεται στη σχετική επιστολή.