Η νέα ηγετική ομάδα της ΝΔ – Oλοι οι άνθρωποι του Προέδρου

mitsotakisΤη σύσταση της ηγετικής ομάδας της Νέας Δημοκρατίας ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος έχει ήδη ξεκινήσει τη διαδικασία εσωτερικής ανασυγκρότησης της παράταξης με στόχο να ασκήσει σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με άξονα την προώθηση των μεταρρυθμίσεων, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας και το ασφαλιστικό.
Ανακοινώθηκαν τα νέα ονόματα του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και των πέντε αναπληρωτών αλλά και οι κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι καθώς και ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.
Έτσι με απόφαση του Κυριάκου Μητσοτάκη, για τη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας προτείνεται ο βουλευτής Καρδίτσας και πρώην υφυπουργός Κωνσταντίνος Τσιάρας.
Για αναπληρωτές του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας προτείνονται οι βουλευτές: Κωνσταντίνος Βλάσης (Αρκαδίας), Στέργιος Γιαννάκης (Πρέβεζας), Αθανάσιος Καββαδάς (Λευκάδας), Ανδρέας Κατσανιώτης (Αχαΐας) και Χρήστος Μπουκώρος (Μαγνησίας).
Επιπλέον, με απόφαση του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη ορίζονται:
Πρώτος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Νίκος Δένδιας, βουλευτής Β’ Αθηνών και πρώην υπουργός.
Δεύτερος Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ο Γιάννης Βρούτσης, βουλευτής Κυκλάδων και πρώην υπουργός.
Τρίτη Κοινοβουλευτική Εκπρόσωπος η κυρία Νίκη Κεραμέως, βουλευτής Επικρατείας.
Στη θέση του εκπροσώπου Τύπου του Κόμματος ορίζεται ο βουλευτής Β’ Αθηνών Γιώργος Κουμουτσάκος.
Ακόμη με απόφαση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκου Μητσοτάκη τοποθετείται αναπληρωτής γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας ο βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης, ο οποίος ορίζεται και σύνδεσμος του κόμματος με τη κοινοβουλευτική ομάδα.
Σήμερα, ο κ. Μητσοτάκης δέχθηκε στα γραφεία του κόμματος την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Απόστολο Τζιτζικώστα, ενώ χθες ξεκίνησε τον κύκλο των εσωκοματικών επαφών του με τους δύο πρώην προέδρους και πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Η συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας διήρκεσε περισσότερο από μία ώρα και βγαίνοντας ο κ. Τζιτζικώστας δήλωσε ότι θα σταθεί στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη στην προσπάθεια που ανέλαβε, ενώ σημείωσε ότι είχαν μία διεξοδική συζήτηση για τις αλλαγές στη ΝΔ και την «επόμενη ημέρα» ενόψει και του συνεδρίου του κόμματος. «Αν υπάρχει ένα πράγμα βέβαιο είναι ότι η ΝΔ γυρίζει σελίδα για να μπορέσουμε σύντομα να απαλλάξουμε τη χώρα από αυτή την αναξιόπιστη κυβέρνηση», ανέφερε ο κ. Τζιτζικώστας.
Η Ντόρα Μπακογιάννη, πάλι, εμφανίστηκε συγκινημένη και δήλωσε πως είναι μια πολύ ευχάριστη ημέρα καθώς η ΝΔ γύρισε σελίδα, ενώ επεσήμανε την ανάγκη να δουλέψουν όλοι σκληρά. «Έχουμε πολλή δουλειά μπροστά μας την οποία πρέπει να φέρουμε εις πέρας. Οι απαιτήσεις από το νέο πρόεδρο είναι πάρα πολύ ψηλές, και είμαι σίγουρη ότι αυτή η ατμόσφαιρα που έχει δημιουργηθεί θα συνεχιστεί και στο μέλλον», υπογράμμισε και πρόσθεσε: «ο νέος πρόεδρος του κόμματος ξεκαθάρισε πως όλα τα στελέχη της ΝΔ από οποιαδήποτε θέση και αν βρίσκονται, θα δουλεύουν πάρα πολύ». Απαντώντας σε σχετική ερώτηση επεσήμανε πως δεν συζήτησε με τον πρόεδρο για θέσεις, ενώ δήλωσε πως είναι πολύ σημαντική μέρα για την ίδια και σε ανθρώπινο επίπεδο: «Δεν παύουμε να είμαστε και άνθρωποι. Όπως καταλαβαίνετε ήταν εξαιρετικά συγκινητικό και τιμητικό να βλέπεις τον αδερφό σου πρόεδρο της ΝΔ αλλά πέραν αυτού δίνω μεγάλη σημασία στο νέο αέρα που πνέει στα γραφεία της ΝΔ».
Συνεδριάζει αύριο η ΚΟ
Ο κ. Μητσοτάκης, εχοντας προχωρήσει στις πρώτες αλλαγές στο οργανόγραμμα του κόμματος, θα συγκαλέσει την Κοινοβουλευτική Ομάδα για να παρουσιάσει τους άξονες της αντιπολιτευτικής του τακτικής και τις πρωτοβουλίες που θα αναπτύξει.